03 Nordic Harmonies.png

Armonii Nodrdice

18 Februarie 2020, ora 19:00

Casa Balș - Sala Eduard Caudella

Strada Cuza Vodă 29, Iași, România

Tărâmurile scandinave au reprezentat întotdeauna o inspirație aparte pentru orice creator. Fie că amintim de fiorduri, Aurora Borealis sau Moș Crăciun, Scandinavia reprezintă și astăzi o zonă care ne amintește de frumusețea și diversitatea planetei noastre.

Cvartetul Soliștilor din Trondheim ne va prezenta opus-uri norvegiene care ne vor transpune în lumea cercului polar, la ei acasă. Numitorul comun cu România? Classix și valorile pe care le împărtășim – lucrul interdisciplinar, pasiunea pentru natură, oameni și artă și o permanentă căutare a îmbunătățirii comunicării internaționale. 

Trondheimsolistene_logo_2l.png
Asset 1@2x.png
Logo-M2.png
 

Program

Edvard Grieg - Cvartetul de coarde nr. 2 în fa major, EG 117 (neterminat)

"Da, iubim acest pământ" ne spune ferm imnul de stat al Norvegiei, iar creația lui Grieg vine ca o susținere armonioasă a acestei afirmații. Chiar și neterminat, cvartetul al doilea ne așterne coloana sonoră a unei croaziere printre fiorduri.

Alfred Janson - Cvartetul de coarde (1978)

Cele două lucrări moderne prezintă identitatea multiculturală a Norvegiei de astăzi. Asimilând numeroase influențe variate de la jazz la dansuri ungare, vom observa interdisclipinaritatea culturală în armonii nordice.

Artisti

  • Personal Website

Pasiune și intensitate brută. Cu aceste caracteristici fundamentale, cvartetul de coarde a Soliștilor din Trondheim își sculptează propriul teritoriu muzical.

 

Orchestra de cameră a fost fondată în 1988 cu scopul de a oferi celor mai buni tineri interpreți din Trondheim oportunitatea de a cânta împreună și de a dobândi experiență de concert. De atunci, ansamblul s-a stabilit drept unul dintre cele mai distincte din Norvegia, câștigându-și notorietate internațională pentru sunetul său distinct, deschis și clar, fiind descris de publicația britanică Classic FM drept „sunetul Trondheim”.

TrondheimSolistene au fost incluși pe mai mult de 50 de albume. Înregistrările orchestrei pentru casa de discuri 2L au fost extrem de apreciate, câștigând nu doar trei Spellemannpriser (Premiile Muzicale Norvegiene), cât și 10 nominalizări Grammy. Cel mai bine vândut disc al ansamblului este reprezentat de Anotimpurile de Vivaldi cu Mutter ca solistă, lansat la Deutsche Grammophon, fiind cumpărat în cca. 700.000 de copii.

Trondheim%2520Soloists%2520Quartet_edite
 

Acces Eveniment

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară

Alte evenimente

 16 Feb 

01 Human & Divine.png

Uman sau Divin

 17 Feb

02 Romantic Concert.png

Concertul romantic

19 Feb 

04 Classic or Fantastic.png

Clasic sau Fantastic?

20 Feb 

05 American Dream.png

Visul American la Doua Piane

21 Feb 

06 Jewish Concert.png

Concertul Evreiesc

22 Feb 

07 Clasical Transfiured.png

Clasicul Transfigurat