04 Classic or Fantastic.png

Clasic sau Fantastic?

19 Februarie 2020, ora 19:00

Palatul Culturii - Foaier

Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1, Iași, România

Palatul Culturii oferă eleganței o dimensiune neogotică și o diversitate fascinantă în sutele de încăperi care găzduiesc astăzi o bună parte din istoria orașului. Această eleganță va putea fi observată dintr-o nouă perspectivă în cadrul Classix Festival chiar în foaierul Palatului, evidențiind granița dintre elementele clasice și cele mitologice.

Protagonist în acest periplu este Cvartetul Selini. Fiind înregistrat ca un ansamblu de reședință al Vienei, programul ne va purta pe un tărâm austriac mai degrabă întunecat. Detaliul nocturn va putea fi observat atât datorită spectaculozității repertoriului ales, cât și prin viziunea contemporană a ceea ce înseamnă o scenă pentru un cvartet de coarde. Îmbinând arta vizuală în concept, experiența serii va fi resimțită într-un mod eclectic.

tablet_mobile_logo_text.png
Asset 1@2x.png

Program

Ludwig van Beethoven – Cvartetul nr. 11 în fa minor, op. 95 (1810)

Furia și anxietatea sunt clasice, dar misticul? Toate trei dimensiuni emoționale vor fi expuse pe rand în cvartetul "serios" de Beethoven, la 250 de la nașterea geniului de la Bonn.

Viktor Ullmann – Cvartetul nr. 3 (1943)

Dominația nazistă l-a determinat pe austriacul Ullmann să conceapă cea mai importantă lucrare a sa într-un mod întruchipat de speranță - "setea de artă ne egalează și setea de viață".

Felix Mendelssohn – Cvartetul nr. 6 în fa minor, op. 80 (1847)

În final, emoțiile clasice cunosc noi dimensiuni fantastice pornind de la zbuciumul interior expus în ultimul cvartet al lui Mendelssohn sub o umbrela acustica unica precum cea a Palatului Culturii.

Artisti

  • Personal Website

Provenind din Rusia, România și Grecia, cele patru muziciene s-au întâlnit la Viena, unde au format Cvartetul Selini în 2016. De atunci, mulțumită devotamentului pentru partitură, combinat cu sunetul puternic și aria largă de emoții transmise, ele au reușit să susțină concerte în numeroase state europene și sunt laureate cu premii prestigioase. 

 

Astfel, Selini Quartet este astăzi un ansamblu selectat să reprezinte muzica austriacă pe tot mapamondul sub egida programului NASOM – New Austrian Sound Of Music pentru stagiunile 2020-2022. Dintre aparițiile lor, amintim concerte la Steirisches Kammermusikfestival din Graz, la Aegina International Music Festival, Harmos Festival, sau Zilele Clarinetului din Praga, precum și în cadrul Festivalului Helgeland din Norvegia.

Sub îndrumarea lui Johannes Meissl (Artis Quartett), ansamblul a lucrat încă de la formarea sa la dezvoltarea celor mai profunde înțelegeri ale discursului melodic. Pe lângă asta, cele patru muzicene au fost avut șansa să lucreze în cadrul masterclass-urilor și academiilor camerale cu muzicieni precum Hatto Beyerle (Alban Berg Quartett), Evgenia Epstein (Aviv Quartet), Peter Schumayer (Artis Quartett), Patrick Juedt dar nu numai.

Selini%20Quartet_edited.jpg
 

Acces Eveniment

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară

Alte evenimente

 16 Feb 

01 Human & Divine.png

Uman sau Divin

 17 Feb

02 Romantic Concert.png

Concertul romantic

 18 Feb 

03 Nordic Harmonies.png

Armonii Nordice

20 Feb 

05 American Dream.png

Visul American la Doua Piane

21 Feb 

06 Jewish Concert.png

Concertul Evreiesc

22 Feb 

07 Clasical Transfiured.png

Clasicul Transfigurat