02 Romantic Concert.png

Concetrtul Romantic

17 Februarie 2020, ora 19:00

Palatul Culturii, sala Henri Coandă

Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1, Iași, România

Dragostea este una dintre valorile clasice ale omenirii și nu putea lipsi din seria Classix, prezentând un duo artistic extrem diferit - atât ca tradiții, cât și ca atitudine scenică. Un pianist sud-coreean – Victor Lim, și o violoncelistă norvegiană – Sandra Lied Haga, vor depăși granițele națiunilor prin comunicarea melodică desfășurată sub egida romantismului.

Fiind considerat de Nicolae Iorga „orașul marilor iubiri”, Iașul va găzdui acest concert într-unul dintre cele mai romantice cadre din oraș, evidențiind dragostea și pasiunea ca elemente care stau la baza realizării celor mai mari opere de artă ale României moderne, așa cum este cazul descriptivismului sălii Henri Coandă a Palatului Culturii.

tablet_mobile_logo_text.png
Asset 1@2x.png

Program

Robert Schumann  – Fantasiestücke, op. 73 (1837)

Cele trei piese fantastice din deschidere ne aștern atmosfera specifică unor cântece de dragoste fără cuvinte.

Gabriel Fauré – Sonata pentru vioară nr. 1 în la major, op. 13 – transcrisă pentru violoncel (1876)

Pătrundem mai departe în zona aristocratică a romantismului francez cu un dialog liric între pian și violoncel, menit să evidențieze diferitele etape ale armoniei din viața de cuplu - de la respectul reciproc și până la certuri, echilibrul interior va triumfa.

Rahmaninov – Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, op. 19 (1901)

În final, romantismul atinge cote rusești de cea mai mare intensitate. Drama și consumul emoțional din concert ating paroxismul în simfonismul grandios al lui Rahmaninov.

 

Artisti

  • Personal Website

Sandra Lied-Haga a început studiul violoncelului la vârsta de 3 ani, devenind cea mai tânără studentă din programul Institutului de Muzică Barratt Due din Oslo. Mai târziu, a fost admisă la prestigioasă Academie Razumovsky din Londra, studiind ulterior pentru șase ani cu reputatul violoncelist Truls Mørk. În prezent, este angrenată în programul de Master al Academiei Norvegiene de Muzică din Oslo la clasa profesorului Torleif Thedeen.

A fost invitată în numeroase festivaluri precum Festivalul de la Salzburg, Gstaad, Fjord Classics, festivalurile camerale de la Oslo și Valdres, precum și în cadrul Academiei Festivalului de la Verbier, în urma căreia a fost invitată să susțină și propriul ei recital în Festivalul de la Verbier la doar 17 ani.

În 2019 a realizat albumul său de debut, înregistrând concertul pentru violoncel de Dvorak și Variațiunile Rococo de Ceaikovski pentru Simax Classics.

Sandra%2520Lied%2520Haga_edited_edited.j
 
  • Personal Website

Pianistul sud-coreean Victor Lim a concertat în stagiunile a unor prestigioase instituții britanice precum Wigmore Hall, Bridgewater Hall, Colston Hall sau St. Martin-in-the-Fields. Recitalurile sale au fost difuzate pe frecvențele BBC Radio 3. În 2012, Victor a fost finalist în competiția BBC Young Musician of the Year.

Victor a început studiul pianului la vârsta de șase ani, absolvind pe rând Wells Cathedral School la clasele lui John Byrne și Richard Ormrod, iar mai apoi Colegiul Regal de Nord din Manchester la clasele Graham Scott, Jeremy Young și Murray McLachlan, unde a obținut și prestigioasa bursă ABRSM.

La nivel de muzică de cameră, Victor este un membru fondator al trio-ului cu pian Louko, alături de care a câștigat premiile Hirsch, Nossek și Chrstopher Rowland în cadrul conservatorului din Manchester. În anul 2015, trio-ul a obținut premiul întâi în cadrul Concursului European de Muzică de Cameră din Londra, oferit de Societatea Pianistică Beethoven.

Victor%20Lim_edited.jpg
 

Acces Eveniment

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

Alte evenimente

 16 Feb 

01 Human & Divine.png

Uman sau Divin

18 Feb 

03 Nordic Harmonies.png

Armonii Nordice

19 Feb 

04 Classic or Fantastic.png

Clasic sau Fantastic?

20 Feb 

05 American Dream.png

Visul American la Doua Piane

21 Feb 

06 Jewish Concert.png

Concertul Evreiesc

22 Feb 

07 Clasical Transfiured.png

Clasicul Transfigurat